Uniek Europees brandcertificaat op PC 8 mm EN 13501-1

Bent u werkzaam in de bouwwereld als architect, aannemer, staalhallenbouwer, lichtstraatbouwer, dakdekker, projectontwikkelaar of vastgoedeigenaar en wilt u gebruikmaken van massieve polycarbonaat platen met een goede brandbestendigheid? Kies voor SRT Plastics! Wij leveren 8 millimeter dikke polycarbonaat platen met brandnorm C S3 D0 (EN 13501-1).

Voldoen aan brandweerstandklasse CS3D0 (EN 13501-1)

Een Franse opdrachtgever van SRT Plastics stelde hoge eisen aan de brandveiligheid van 8 millimeter dik polycarbonaat. Deze massieve platen moesten voldoen aan brandweerstandklasse CS3D0 (volgens EN 13501-1), wat overeenkomt met de vroegere Franse brandklasse M2 (of NF.P92-501 en NF.P99-505). Deze brandklasse heeft betrekking op de brandontwikkeling, rookontwikkeling en het druipen van het materiaal tijdens brand.

Succesvol doorontwikkelen van materialen

De brandklasse was tot dan toe alleen afgegeven op polycarbonaat tot 6 millimeter dikte. Om de brandklasse op 8 millimeter dik polycarbonaat te behalen, hebben wij nauw samengewerkt met leveranciers en staken wij veel tijd in het testen en doorontwikkelen van de materialen. Met succes: voor zover onze informatie strekt, zijn wij nu de enige leverancier met brandnorm C S3 D0 (EN 13501-1) op massieve 8 millimeter dikke polycarbonaat platen (equivalent M2 of NF.P92-501 en NF.P99-505)! Daarnaast voldoen de platen aan de nieuwste eisen met betrekking tot de isolatiefactor (U-waarde), zontoetredingsfactor (ZTA-waarde of G-waarde) en lichttoetredingsfactor (LTA-waarde). Deze moesten als volgt zijn: een isolatiewaarde Ug van circa 1,7 W·m-2·K-1, een ZTA-waarde van circa 34,5% en een LTA-waarde van circa 45%.

Meer informatie?

Meer informatie over deze bijzondere case leest u op onze nieuwspagina. Wilt u meer weten over de unieke brandnorm? Schroom niet en neem contact op met SRT Plastics! Onze ervaren adviseurs geven u antwoord op al uw vragen. Uiteraard kunt u ook informatie vragen over onze andere hoogwaardige materialen.

Gerelateerde producten

    PC - Warmtewerend

PC - Warmtewerend

Infrarood absorberende polycarbonaat plaat. Door middel van infrarood absorberende additieven zorgt de polycarbonaat plaat voor een beheersbaar binnenklimaat.

 Gerealiseerde projecten

Polycarbonaat lichtstraat E.Leclerc Atlantis Nantes

Vervanging bestaande gebogen cassette door 3 laags cassette van massieve polycarbonaat plaat met Infrarood Absorberende techniek, M2 brandcertificaat en Europese norm SBI CS3D0.

 

De meerwaarde van kunststof van SRT Plastics

  • Ruim 20 jaar ervaring in kunststoffen en bewerking
  • Snelle kwaliteitsleveringen direct van productie
  • Concurrerende prijzen door Europees netwerk
  • Support bij regelgeving en goedkeuring van uw kunststofproducten
  • Begeleiding & advies bij productontwikkeling en inkoop
  • Productontwikkeling in opdracht of gezamenlijk