Opvallende lichtstraten, volgens de laatste brandeisen en warmteregulerend

Lichtstraten, lichtkoepels en andere lichtdoorlatende constructies worden vaak beperkt in omvang door het gewicht van glas. Met lichtgewicht polycarbonaat wordt het mogelijk om grotere constructies te realiseren, maar het materiaal moet dan wel aan hoge eisen voldoen. 

Dat vereist oplossingen in polycarbonaat die:

 • Voldoen aan de laatste normen voor brandveiligheid

 • Warmteregulerend zijn door gebruik van infraroodabsorberende additieven

 • Eenvoudig te produceren zijn in cassettes, zodat voldaan kan worden aan de eisen voor thermische isolatie

 
SRT Plastics is gespecialiseerd in de productie van lichtgewicht, recyclebaar polycarbonaat voor lichtstraten en lichtkoepels.
 

 

Lichtstraat Nantes, lichtgewicht construeren en monteren, zonwerend, thermisch isolerend.

Lichtstraat Nantes Hypermarche, 100*16 meter

Sinds vele jaren leveren wij het polycarbonaat voor grote lichtstraat projecten. Zo hebben wij in 2016 het polycarbonaat geleverd voor een megalichtstraat in een Franse Hypermarché in Nantes. 

De buitenste plaat is een bijzonder polycarbonaat, dat is ontwikkeld door SRT Plastics. Door additieven toe te voegen heeft de 8 mm dikke buitenplaat infraroodabsorberende eigenschappen gekregen. De ZTA-waarde van de complete cassette en daarmee het percentage van de zonne-energie die in het gebouw komt is hierdoor minder dan 34,5%.  De lichtstraat moest daarnaast voldoen aan hoge brandveiligheidseisen. SRT Plastics haalde als eerste producent op 8 mm massieve polycarbonaat de classificatie C-S3-D0 volgens de norm EN13501-1. De jaren erna hebben geleid tot meerdere soortgelijke projecten met vergelijkbare specificaties, in Pamplona Spanje en Auchan Frankrijk.

Door polycarbonaat te gebruiken voor deze lichtstraat in plaats van glas, is ongeveer 50% gewicht bespaard. Daardoor kan het dak met een veel lichtere staalconstructie worden uitgevoerd. Verder is polycarbonaat makkelijk te bewerken, koud te buigen en veel eenvoudiger te monteren.

De voordelen van polycarbonaat voor lichtdoorlatende constructies:

 • 50% minder gewicht dan glas, dus lichter construeren en eenvoudige montage
 • Koud te buigen, waardoor ronde vormen mogelijk zijn
 • Warmtewerende eigenschappen en kleuren zijn mogelijk door additieven toe te voegen
 • Slagvast, polycarbonaat is praktisch onbreekbaar
 • Hoogtransparant, waardoor veel daglicht binnenkomt 


(foto)

Als u benieuwd bent of vergelijkbare oplossingen voor uw bedrijf ook interessant kunnen zijn, dan maken we graag een afspraak om de nieuwste polycarbonaat oplossingen met u te delen. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Afspraak maken? 

Polycarbonaat lichtstraat E.Leclerc Atlantis Nantes

Vervanging bestaande gebogen cassette door 3 laags cassette van massieve polycarbonaat plaat met Infrarood Absorberende techniek, M2 brandcertificaat en Europese norm SBI CS3D0.

 

Wasplaats militaire voertuigen Oirschot NL

Wasplaats militaire voertuigen in UV beschermde massieve polycarbonaat platen, in 4 verschillende op klantenwens nagestelde kleuren verwijzend naar camouflagekleuren, hetgeen het gebouw een unieke uitstraling geeft. 

FAQ Bouw Polycarbonaat (PC) plaat

  PC - UV beschermd

PC - UV beschermd

Polycarbonaat plaat met een dubbelzijdige, gecoëxtrudeerde beschermende laag met UV-absorberende additieven. Zeer geschikt voor buitentoepassingen.  

  PC - Translucent gekleurd

PC - Translucent gekleurd

Translucent gekleurde massieve polycarbonaat plaat. Translucente kleuren zijn kleuren waarbij de plaat wel licht doorlaat maar men niet (goed) door de plaat heen kan kijken.